top of page
csm_tired-of-being-banner_26710d91a9.jpg
Tired Cine Rex affiche.jpg

De helende werking van
humor en positivisme.
Maarten komt.

'Tired of being young' ! De laatste kans

 

Maarten Westra Hoekzema!? “Wat een naam?” hoor ik je denken. Eén die onze Antwerps- Nederlandse cabaretier ondertussen wel verdiend heeft. Hij was al maatje met Sander vóór de kanker tijdelijk een flinke hap nam uit de werk-kracht en -lust van zijn favoriete lichtontwerper. Maarten -met zijn empatisch vermogen- werd toen plots ook nog de betere mentale ‘verpleegster’ ten huize Salden-Nuyens.

Onder het motto: ‘een gevallen coureur rijdt dubbel zo hard als hij uit de lappenmand geraakt’, begonnen beide heren aan een keiharde upgrade van positivisme. Er werd bijna ziekelijk humor gepleegd! Sander hing -bij wijze van spreken- nog aan de chemo, maar zijn geest doolde al op en rond de befaamde planken van het theater. Geen tijd voor koorts. Plannen! Hoe pakken we de volgende show aan? In ‘Tired of being young’ verwerkt Maarten zelfs de situatie. Bijna onopvallend, zonder namen te noemen, maar wie het echte verhaal (en de positieve afloop ervan) kent slikt toch wel even. Of pinkt zelfs een traan weg.

De voorstelling ‘Tired of being young’ wordt niet meer gespeeld, maar na het afsluiten van deze succesvolle agenda proefde Maarten mijn paëlla tegen kanker en hij stelde spontaan voor om ‘Tired of…’toch nog een laatste keer op te voeren. Ten voordele van Kom op tegen kanker.

Hij kent mijn relatie tot de oude cinemazaal Rex en mijn tevredenheid over de aankoop ervan door de cultuurgoden en hij stelde voor om Nanosh te contacteren . Om te .vragen of we de zaal mogen gebruiken. Het antwoord was even aangenaam als positief : “Doe maar.”

De oude cinemazaal zal dankzij Nanosh Ronaldo ooit een oergezellig fantastisch theater worden, maar hij staat voorlopig nog in de steigers. Geen probleem wat betreft de veiligheid, maar wel puur. Zitplaatsen en cultuur. Zonder luxe. Maar licht zal er zijn. Daar zorgt Sander voor.

 

 

 

 

Op amper 350 meters -zijnde enkele minuten stappen- bloeit en broeit er nog meer cultuur. Cultuurcafé Station Balder kan ons initiatief wel smaken en ze doen een duit in het Kom op tegen Kanker-zakje. Met je inkomkaartje (dat je pas krijgt als je cine Rex inkomt) krijg je er, wanneer je na de voorstelling iets gaat drinken, een gratis hapje of versnapering bij. In afwachting van de laatste trein misschien.? Want Station Balder is ook nog één van de twee stations in Berlaar. Ter informatie: de laatste trein richting Antwerpen vertrekt om 23u36 en die naar Aarschot om 23u25. Heb je geen zin om het openbaar vervoer te sponsoren, de NMBS stelt alsnog haar fietsstalling en ruime parking (naast het terras van Station Balder) gratis ter beschikking voor alles wat wielen heeft.

Maak deze culturele hoogdag compleet, laat Maarten bezinken en praat na in dit warm nest van beschaving. Ontspoor héél even, maar vergeet toch maar uw laatste trein niet ‘te pakken’.

Neem alvast een kijkje https://stationbalder.be/

En er is meer!!!!

Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
bottom of page